Mengandung 8mnggu..scan jntung bby xdk..ada pndarahan..adakah tnda gugur..siapa ada pengalaman..

Perlukan penjelasan...risau

8 Các câu trả lời

Kejadian sama dengan saya. Baby 4 week tapi ikut period last sy, 7 week. Scan guna biasa tak nampak. Scan bawah nampak kantung je. Jantung baby tak dengar lagi. Pendarahan spotting/bleeding . Lebih 2 minggu. Merah/merah gelap/merah hitam. Tarikh 2/5 sehingga 9/5 bleeding dan masuk wad 3 kali. Akhirnya 10/5 gugur. Awak kena pergi ke hospital kecemasan. Kita tak tahu baby mampu bertahan atau tidak. Semoga awak kuat ya 🥹

1y trước

ya in shaa Allah...😘

berdasarkan pengalaman sy dh 2x keguguran..Sama keadaan mcm ni..scan baby xjelas, jantung tkde dan size kantung tksama dengan usia kandungan....baby tkmembesar...akhirnya sy keguguran 12w Dan 10w...tkde rezeki saya... tp awk jgn risau .Ada juga yg lmbt nampak jantung baby..Ada yg 10w baru nampak..cuma bila Ada bleeding Tu risau ckit la..tanda2 awl keguguran..lebih baik awk terus ke hospital check..

1y trước

aamiin..hrp2 mcm tu la sis...bby ke empat dh..semua normal..xbiasa lg mcm ni..

sy spotting dri 6week , dan skrg 8w dokter sahkan sy dah keguguran . heartbeat dah takde . skrg dokter bg tempoh 2 minggu utk kantung turun sndri . sy start dri spotting sikit2 smpi la freshblood byk . pape pun awak jumpa pakar ye . risau klau bleeding2 ni walaupun sikit . klau boleh pegi scan utk check . jaga diri ye jgn lasak2 . bykkan bedrest .

1y trước

yaa dh jmpa pakar sakit puan..bg tarikh 2 mnggu lg...pndarahan msih ada..tp darah biasa lg..bkn ketulan...tnggu tarikh temujnji ja la..klu keluar ketul2 bru trus p hspital...tq sis..

Saya pernah mengalami semua situasi di atas and the best solution mmg kena terus pergi ke emergency hospital. Di hospital doktor akan cuba scan dr bawah utk cari kantung dan jika ada rezeki jumpa, doktor akan bagi ubat utk kuatkan rahim. Tapi rezeki saya haritu mmg janin gugur

1y trước

dh refer hspital..bg tarikh 2 mnggu lg..tp xbg ubt pn...sy still bleeding..tkut jgk..hrp semua ok la..tq sis

kuatkan smgt sis...inshaALLAH ada rezeki sis,,sy baru di sah kan gugur pg TD selepas 2minggu bleeding🥺🥺

1y trước

ya in shaa Allah..sy risau sbb bleeding ni xbnti plk...dokter bg tarikh lg 2 mnggu..

sama situasi sy.. berakhir dgn keguguran lbih baik pergi hosp cpt2 ya

1y trước

allahumma aamiin

kalau berterusan, yes. boleh jadi itu adalah keguguran

1y trước

aamiin..tq sis

masa saya memang keguguran

1y trước

dokter bg tarikh 2 mnggu lg..tq sis