Masuk 14minggu

Perlu makan acid folic lagi tak masuk 14minggu??

6 Các câu trả lời

doc kk saya ckp acid folic nk consume masa 3 bulan pertama boleh je tp bila dah masuk 2nd trimester tak consume pun xpe sbb dlm ubat mcm zincofer dah ada acid folic cukup utk baby n since saya pregnant twin sy agak risau kalau saya makan ubat tak cukup.. tp apa2 pun mintak nasihat doc awk.. dia lg tahu keadaan awk mcm mana kan

depends sis, better check dengan doc. depends on each pregnancy dan also depends Supplements apa doc you suruh ambik, sebab ada multivitamin utk pregnancy yg ada folic acid sekali

1y trước

Sampai lepas bersalin pun boleh je makan.. Sbb masa bersalin kita byk berkongsi nutrien dgn baby.. Lps brsalin byk kehilangan n perlu boost up sbb nk breastfeed baby nt..

Asid folic smpai bersalin pun kena ambik...dlm pantang pun KK masih bekalkan asid folic dll

sy msh.. misi ingtkan jgn tggl..bekal sbulan trus smpai week 20..

Sy 16 weeks . I stil Taking acid folic