Nk tanya pengalaman ibu2 smua, Macam mana tanda nk beranak? Rsa mcm nk berak tp x brak tnda jgk ke?

Perlu k hospital @ tdk klu ad rsa mcm tu #firstmom

5 Các câu trả lời

Pre-Labour: 1 hingga 4 minggu sebelum bersalin:- 1) Baby “jatuh” 2) “Laluan” mula terbuka (dilates) 3) Anda akan kerap rasa cramp dan juga sakit belakang yang agak kuat. 4) Semua sambungan (joints) pada badan seperti longgar. 5) Berat badan anda tidak akan bertambah (atau berkurang) 6) Anda akan mengalami cirit-birit. Memandangkan semua otot berada dalam keadaan relax, begitu juga otot pada rectum. Ini menyebabkan aktiviti pada usus besar melonggar dan menyebabkan cirit birit. Walaupun rasa tak selesa, harus diingat ini adalah petanda baik. Banyakkan minum air untuk kekal hidrate ye 7) Anda akan rasa sangat letih dan rasa nak berehat sentiasa.

Ya betul, waktu sy mengandung anak 2nd sy dulu sy terbgn dari tidur sbb rasa tak selesa dan nak berak, tp x keluar apa. Then sy rasa x sedap hati, terus ke hospital sbb anak sulung sy bersalin pramatang dan tak brp rasa contraction (ke hospital sbb bleeding dh 4cm utk anak sulung, pramatang 33w). Yg anak 2nd rasa nak berak tp x keluar apa. So ke hospital, rupanya dah 8cm 😅 Paling penting ikut shj kata hati ibu ya. Kalau kata hati puan rasa mcm something wrong, pegi shj hospital ya

2y trước

mudahnya urusan sis.. dtg2 dah 8cm 🥺 saya lately kerap rasa nak berak juga..

iyaaa… ibu saya masa lahir kan saya , kluar masuk tndas tp tkleh berak. nenek suruh pi hospital , tk sampai lg hospital saya keluar dah dlm kereta tu 😂😂😂 rasa nk terberak je ibu kata

2y trước

best nya rasa macam nak berak je. rezeki betul. harap saya pun dapat macam tu. fobia rasa contraction...

Dulu anak first sy mcmtu. Baru lepas berak tp rasa nk berak lagi tp mmg bukan berak hehe. Lepastu mula rasa nk berak tu makin kuat. Rupanya contraction. Smp hospital dh 5cm

2y trước

Tapi ada juga rasa mcmtu tp false contraction. Cuba baring dan kalau hilang makna false.

rasa nak terberak. pastu rasa panas lain macam aircond dh 16 drjah celcius