Hi saya dah bersalin. Masuk 10days. Masih period. Kadang² period ketul. Normal ke?

Period lepas bersalin

2 Các câu trả lời

Hai puan. Dlm Islam, darah selepas bersalin disebut darah nifas. So, ia normal. Dan bagus ia berketul tu, itu tanda rahim sedang mengecut kembali ke saiz asal. Nanti cepat perut kempis. 😁 Tempoh paling lama nifas 60 hari. Paling sekejap 1 hari 1 malam. So, jangan risau ya.

1y trước

Sama-sama 🌻

baru bersalin 10 hari lepas ke macam mana?

1y trước

ooo I see. in Islam, we call it nifas. nifas tu darah yg keluar selepas bersalin. min takde, max 60 hari. kalau in between tu kering lebih 15hari, baru dipanggil haid. kalau kurang, masih nifas. kalau lebih 60 hari, dipanggil istihadah (darah penyakit)