Ad tak di sini yang ad fibroid ketika pregnant..mcm mne ye cara nk kecutkan..saya ad size 8cm...huhu

Pengalaman pregnant bersama fibroid..boleh share ke?#pleasehelp

5 Các câu trả lời

saya xde la alami, tapi kak ipar saya ada la fibroid time prgnt..tp dia memang sebelum prgnt mmg da ada. xley kecut pon. cuma dy akn mbesar sama saiz ngn bby tu. tp kalo fbroid tu luar rahim xpe je dy xggu bby yg dlm rahim. cuma saiz la sama. umpama cm mngndung kembar la. perut tu lbh nmpk besar dri org yg prgnt sorang tnpa fbroid

12mo trước

tak pon czer.

pngalaman sy...sblum sy pregnant fibroid tu cume 3.4 mcm tu...selang 2bulan dh membesar sikit 4.4..lpas tu dokter bg 3 bulan cek blik Alhamdulilah dh mkin mengecut jd 2.6 skrng..n skrng tgh preggy 9week..tp dokter kk lum dpt detect fibroid sy...tp ikut pakar ckp fibroid sy luar rahim...

12mo trước

xde rsenye...sy bnyk wat exercise je...n doa je yg sy mampu wat..tp bnyk sy dgr katenye..ayam kne kurang kn makan..tp sbb ape sy xtau..tp bg sy² mkn je...cume berpade bulan 12 nnty bru jmpe pkar lagi..mudah mudahan mkin mngecut..

Kawan saya try berubat kampung untuk kecutkan fibroid time dia pregnant. Alhamdulillah sekarang dah kecut. Baby pun sihat je skrng dia pregnant 4 bulan.

ya allah sis nasib kita sama,berat sangat dugaan ni bila dapat tau ada cyst time pregnant

12mo trước

insyaallah..moga kita sama2 kuat dan baby juga.huhu

cobe amalkan minum 1 sudu plastik tiap hari minyk zaitun insyallah kecut