Salam Hye ibu² semue,,,ade x kat sini yg berpengalmn uri ke bawah,ley x bgtw ape yg boleh Sye buat

#patut ke Sye berurut

6 Các câu trả lời

😅 klau 31 minggu tu chances nak naik susah dah. Saya 32/33 week dah warded sbb uri bawah type 3. Depends on type jugak. Klu type 1/2 insyallah pujuk baby naik kan uri tapi kalau type 3/4 doctor akan mintak awak warded terus utk elakan bleeding mcm saya 35 weeks bleeding dekat hospital terus czer on that day.

3y trước

sy masa 31mgu mcm tu uri kt bwh .. tp skg da 36mgu uri da kt ats tp bby melintang plk.. risau .. mgu dpn scan skli lg 37mgu.. klu msih melintang kne operate.. hrp2 bby turun ke bwh

Kandungan awak berapa minggu dah ? Saya time check uri kt bawah kandungan dlm 15-16 minggu, skrg dh nk masuk 20 minggu pn still kt bawah. Doc ckp normal, dia akan naikk sebab rahim kita tak habis mengembang lagi. Jangan urut ye. And jangan angkat benda berat. Semoga dipermudahkan urusan kita semua

3y trước

Sye da msok 31 minggu,,,Ameen smge dipermukaan urusan kite semue &sis jgk...

Jangan berurut je. Jadi ape2 susah awk nanti. Try sujud lama2 atau position menonggeng setiap hari.

3y trước

❤️

Uri ke bawah.Doktor akan tengok.Jika mengalami pendarahan.Masuk wad czer

puan dh berapa minggu..? jgn berurut..bahaya..

3y trước

Alhamdulillah..sy dh selamat bersalin awl thn hr tu..tp sy placenta previa type 3..mmg brsalin czer 38w 1hr..puan boleh baca post prkongsian sy ttg placenta previa sblm2 ni.. tp mmg doc akan psn..jgn berurut, jgn bersma suami, jgn bt keje brt even angkat bakul bju pn xboleh...ada yg bg tips..lamakan wktu bersujud..slalu ckp2 pujuk2 baby..mnta dia tolak naik uri tu..cuba la..ikhtiar kita.. doa byk2 puan..msa sy kena refer doc pkr..dia share ada 1 kes ni..1mggu sblm czer..rezeki dia..uri dia dh pusing normal..so dpt la dia bsalin normal...

jgn berurut sis

3y trước

okay sama2 💖