Baby sonsang adakah selepas dilahirkan dia normal atau tidak

Hi parents saya nak tanya , kalau baby sonsang nanti dia dilahirkan, adakah dia normal atau kurang upaya ? Sebab baby saya dalam kedudukan sonsang .

4 Các câu trả lời

tak sis, kurang upaya ke masalah kesihatan ke semua ketentuan dri Allah SWT. Songsang itu hanya kedudukan bayi dlm perut dan songsang tu bukan satu penyakit. InsyaAllah mgkin dekat ii nk lahir nnti baby berpusinglah tu mcm sy haritu 4hari lg nk bersalin doc sahkan baby sy songsang dan kna czer tp alhamdulillah bila sampai hospital doc check balik baby dah berpusing duk kat bawah. pape pun sis banyakkan berdoa dan banyk bercakap dgn anak pujuk dia suruh pusing duk kat bawah. Sy doakan sis dan baby dipermudahkan segala urusan aamin🤲🏼🥰

Kedudukan baby sonsang tiada kaitan dengan tahap kesihatan baby(normal/ kurang upaya). Melainkan doktor pernah beritahu ada yang abnormal on your pregnancy. Untuk kes baby sonsang, doktor akan beri certain tempoh untuk baby turun semula atau melakukan prosedur ECV. Kalau dua option ni tak boleh then bersalin secara czer tak boleh bersalin normal. Itu sahaja.

kenapa kurang upaya ya ? sy dulu songsang mak sy kena czer je tak boleh normal .. huhu sihat tubuh badan hehe. dah masuk 3trimester ke sis ? kalau belum masih ada harapan untuk baby berpusing

Tiada kaitan. Apa yang menyebabkan sis boleh cakap begitu? 🥹