kenapa ya?

pagi tadi sy ade bleeding.. keluar darah ketul2.. sy dh risau takot tu kantung baby.. trus pegi kk, doktor scan alhamdulillah kantung ade lg sbb sy bru preggy 4weeks 5days.. tp doktor suruh bedrest je.. takde bg ubat kuat rahim or pape pn.. kenape ehh? bila yg betul2 perlu untuk makan ubat tu? kateregori sy ni still normal ke? #firstbaby

5 Các câu trả lời

Klau klinik rsa nya mmg xdpt sis...hospital bru dpt..sy p 2 hospital...semua bg ubat kuatkn rahim...belah penang bg mkn smpai sebulan...kedah dpt untk 2mggu...ubat kuatkn rahim klau kt farmasi mahal sy rsa.. sy tgok harga untuk 2mggu 75rggt...sy spotting p emergency scan trus doktor sruh mkn 4biji trus..hri² yg akn dtg sebiji je sehari

Biase doktor akan bagi kalau ade sejarah gugur. Mcm sy pernah gugur dan doktor kk akan bagi surat refer ke hospital untuk check up pemantaun. Dan dari situ pakar akan bagi ubat ape yg patut mengikut kite punye keadaan.. sbb tu semua ubat terkawal dan tak boleh ambil sesuke hati takut ade effect lain..

4y trước

Tengok KK jugak. Ade KK seawal 5 minggu pun da boleh bukak buku..

Berdasarkn pengalaman sy, doc ckp bila dh darah keluar ketul2 tu means dh miscarriage sis. Doc ckp kene dnc dkt hosp tp sy x berani nk cuci. Mak sy suruh tunggu janin tu keluar dgn sndiri je. Alhamdulillah janin jatuh mase kencing. Scan dkt klinik doc ckp rahim dah clear

4y trước

Oooooo i see..

Kk xbg ubt duphaston kuatkn rahim..yg ade kalo pegi doktor pakar swasta,klinik swasta or beli kt farmasi atas arahan doktr..

4y trước

Dupaston tu kne dpt arahan dr doc dlu bru blh mkn rsenye... Sy dpt ntuk 2weeks dr pakar kt hosp

Sy sblm ni bleeding pegi kk dan hospital x dapat ubat jugak. Doc suruh rehat je