warded 40w1d

pagi ni ada dgr bunyi “pop” lps tu ada kluar air sikit.. dtg hospital trus kena warded.. tapi blm ada rasa apa2 contraction lagi.. semua masi okay.. ada yg pengalaman sama mcm sy x? leaking pun setakat ni blm ada lagi kecuali yg pagi tadi.. kalau xde tanda2 nk bersalin lagi adakah saya akn kena induce?

2 Các câu trả lời

atas pemantauan doc. macam saya haritu air ketuban saya memang keluar habis. doc bagi tempoh 12jam untuk ada bukaan. tapi tulah, saya rasa contraction cuma bukaan maintain je. kena induce untuk cepatkan bukaan, sebab takboleh lama2 kalau air ketuban dah takde nanti ada infection.

11mo trước

tq awk 😊

mungkin.. pengalaman Sy bersalin ank pertama, ktuban pecah, check bukaan 3cm, xde contraction, slepas dah lbih 24jam Dr. sruh masuk LB, check bukaan duk 3cm lgi, terpaksa induce, slepas 5 jam alhamdulillah bby slamat kluar.. 🤗