Speech delay

Pada umur berapa kita perlu risau anak lambat bercakap?anak dah dua tahun lebih tapi masih tak boleh sambung perkataan. Dia hanya akan sebut "nenen" kalau nak susu, tapi huruf A-Z dah fasih, mengira sampai 20 pun dah fasih. Cuma sambung 2 atau lebih perkataan masih tak boleh. Ada yang boleh share?

1 Trả lời

kalau di KK, anak boleh direfer pd paed dan speech therapist bila anak pada umur 2 tahun, blh sebut less than 25 words yg meaningful. ni kira tanda aras laa