Ubat tambah darah

Ok tak klu makan ubat ni.. ubat yg kk bg tu tak blh telan langsung yg warna merah tu.. dah 2 hari skip.. jd takut nak mkn ubat#seriusnanya #ingintahu

Ubat tambah darah
2 Các câu trả lời

awak please la kalau tak boleh makan ubat yg kk bagi.. tlg inform kk, misi tak kan marah.. dia akan tukar ubat lain.. atau suggest utk awak beli dkt farmasi.. jgn suka2 ambik ubat tnpa refer doctor/misi.. selain zincofer tu kita ada iberet, obimin, maltofer, ferrous. cuma maltofer ni jarang kk bg sebab harga mhl sikit. ini boleh beli dkt farmasi. mmg hisap je pon boleh rasanya coklat. ferrous pula ubat paling kecik jenis bulat2 senang nk telan, tapi ubat ni hanya ada iron saja nak mkan kena ambik asid folid 5mg+vit c.

2y trước

awak pergi farmasi beli maltofer perisa coklat confirm awak boleh makan ataupon ferrous ni paling kecik jenis bulat2 leper tp kena tmbh mcm yg sy bgtau. sbb gmbr awak tunjuk ni xde pula la doctor bg suruh mkn.

Rujuk dktr dulu, tnjuk then dptkn advise. Klu rasa xblh telan zincofer, ada option lain dkt farmasi. Maltofer (boleh kunyah, rasa coklat), iberet, obimin.