hai nk tnye boleh

ok ke kalau guna panties pakai buang untk kite pakai pad nt lepas bersalin ? kalau pakai panties kite yg sedia ad nt nk kena basuh kalau kena darah . kalau pakai yg pakai buang , bocor pun boleh buang je panties tu kann . ke macam mana . harap dpt membantu sye . terima kasihh .#ingintahu #firstmom

3 Các câu trả lời

kalau saya sejenis yang tak suka sangat pakai maternity pad. sebab terlalu besar. rasa macam pakai diapers. saya pakai pad biasa maxi atau slim. tapi kerap tukar. dan pakai disposable panties (cari yang cotton tau. yang dekat watsons tu. lebih selesa). so far, ada la sekali 2 terbabas, terbocor kena panties. jadi, bagi saya senang. boleh cuci sikit2, then buang je. kalau pakai spender sendiri nak kena beringat nak kena hilang bau, warna, rasa semua tu. tapi, tak lama pun pakai disposable panties tu. dlm 3,4 hari cmtu. bila saya dah boleh agak timing tukar pad tu, dah xde bocor, saya pakai panties biasa je.

12mo trước

kalau saya rasa camtu.. sebab memang sejenis tak suka pad besar2. even overnight pad pun saya rasa besar dan tak selesa

Pengalaman saya tak pernah bocor pun bila pakai maternity pad tu. Saya tukar je selalu mcm bila period biasa & basuh panties mcm selalu juga. Darah yg keluar mmg heavy tp kita boleh tukar banyak kali sehari. Cari maternity pad yg jenis besar & selesa. Tp kalau sis nk beli panties pakai buang pun takda masalah hehe.

12mo trước

hahaa . ok sis . tsrima kasih ☺

12mo trước

Knpe ye tk boleh masuk?