TANDA BERSALIN

Nurse bagitahu antara tanda nak bersalin 1) perut mengeras 3/4 kali dalam 10 mins. 2) air ketumban pecah. 3) keluar darah. Soalan saya. Perut mengeras tu berserta sakit atau mengeras sahaja?

2 Các câu trả lời

klau jns sy la mngeras tegang kuat tp x sakit cam segugut..bile msuk 7cm baru rase cam segugut kuat...sume ank cam tu 6 org..sbb tu misi dh knl sy..sy mmg xde tande sakit or leaking..or darah..mse ank baru ni smnggu perut mngeras..makin ari mkin kerap n kuat..pg tu kbtulan ade app kk..misi ckp kple bb dh kebawah sgt..sy ckp xde sakit or tnde just mngeras..pastu die terus pesan pd sy alert sbb mmg dh biase bersalin camtu..blk dr kk sy g wt ve kt swasta dh 4cm

2y trước

die tegang rase cam sengkak kt rahim..seluruh perut.x kosisten mase tu..plg kuat time mlm smpai xleh tido..die dtg x tentu mase.klau kt tmpat satu je trime ve..kt lain sy prnah tye die x bt..awk try dlu klnk mne2..klu ade no fon tye dlu klu xnk walk in.bgtau perut kerap mngeras nk cek ve..awk dh brp week

Saya pun nak tau jugak perut mengeras tu. Sebab saya hari2 perut mengeras tapi takde sakit. Esok due date. Tapi takde keluar takda2 yang kat atas ni lagi. Cuma perut je kerap mengeras

2y trước

sy smnggu perut mngeras..semakin hari smakin kuat n kerap..sbenarnye mngeras tu tande jln dh terbuka..mcm sy x sedar dh 4cm