Baby tak nak menyusu

Normalkah baby 3 bulan tak nyusu sngat...dia akan nyusu time nak tido sahaja...saya dah puas tukar macam² posisi untuk dia nyusu tpy still dia taknak..macam mana ye nak buat?#ingintahu #firstmom

5 Các câu trả lời

Baby saya macam tu juga dulu. Dari kuat susu tiba2 kurang menyusu. Orang tua2 kata nak ringan badan. In shaa Allah 5 bulan nanti dia akan kuat susu balik. Bagi je susu kat dia macam biasa, dulu trick saya bagi susu sambil berdiri. Penat tp at least dia minum juga susu tu. Sis try laa macam tu.

sme.. dlu gap 3 jam mest mnum susu.. skg 4 jam lebih or 5 jam.. da penah bgtw nurse tp mcm xde ape2 solution.. just keep on bg je tp jgn memaksa..

samalah sis bby sy nk msk 3bln smpailh skrg 3bln 14hari dh x kuat sgt mnyusu risau jgk berat dia trn nt..

Nursing strike atau growth spurt. Teruskan offer dia susu dgn kasih sayang

1y trước

Takpe.. Nnt dia lapar dia minta

teruskan offer susu