Simptom hamil

Normal x awal2 hamil ni, trimister 1.. Takde lgsg alah, makan ni berselera jee. Tengok org lain, macam kurang slera je makan..

21 Các câu trả lời

alhamdulillah kalau sis xalami apa2 alahan,sy rsa xsmua org sma..sy anak pertama ada juga alahan tp bila dh msuk 7bulan,bru dtg alahan tue...skrg tgah hamil ank kedua,bru 7week..alahan mmg truk,xdk slra nk mkn...bila mkn ja rsa nk muntah,prut kdg rsa ok kdg memulas,cepat letih&ngtuk..doa yg baik2 jew sis semoga kita semua dipermudahkan segala urusan...amin..

jangan mintak sis. Sy ni dah 2hari sakit kat perut bahagian atas. nangis je mampu. . makan nasi boleh 4suap je. sbungkus nasi 4kali makan. air susu taboleh nak telan. ubat pun macam budak2 kena paksa makan. air manis boleh minum dengan sudu. kalau teguk muntah balik. sakit nya nak solat pun susah. berat dr 76 turun 72. 2minggu lg app.

tgk rezeki Allah bagi... sy anak first... alhamdulillah sehat tak der alahan tak der ape... cuma... over due.. dan kene oprate... anak ke 2 pun sama okie x der apa.. alhamdulillah normal.. ikut pembawaan budak.. anak lelaki.... sy alah teruk... fuhhhhhhhhh Allah je yg tahu....

Sy fikir sy sorg je mcm ni 😅😅😅 tp cepat tcungap2 sy mcm letih, kalau bnafas mcm 2x ganda laju dr sblm ni ..😂😂😂 sy pandai datang2 alahan tu , minggu lalu ada minggu ni takda pla , risau juga . Kat sni kata normal . Ada kurg sikit risau ni hihhi

3y trước

Sy pon mcm ni mse 1st trimester dlu mengah manjang..

untung tak ada alahan😭 Saya sampai berat turun dekat 5kilo sebab makan muntah makan muntah. sampai tahap nak nangis tau bila tengok orang lain makan sedap-sedap tapi kita makan je muntah. Masuk sikit perut terus menggelodak😂

Saya rasa normal kot. Atas org la. Mcm sy skrg dah 7w mmg xde pape alahan. Cuma x suka minum air masak sbb rasa pahit x sedap je. Nak minum manis je. Padahal sblm pregnant sy mmg x minum air manis 😅

mintak dijauhkan lah sis alahan ni. sy start 5w alahan rasa nk mati. mkn muntah. tak berselera lgsg. siap nangis lagi sbb dah tak tahu nk buat mcm mana. kalau xde alahan ya Allah bersyukurnya.

Normal sis. 2nd & 3rd pregnancy sy xda alahan sgt..tp yg 1st n 5th ni alahan teruk. Syukur xda alahan sis mmg bertuah badan..yg 4th anak sy yg dpat alahan tp xlama..xda rezeki keguguran

tengok badan masing2,masa anak sulong saya xde alahan langsung makan berselera,pregnant yg kali kedua ni slera xde.Cepat rasa nak muntah,ikan tengah goreng dgn kari ikan xbole bau.

sy rasa normal. sy takda alahan sampai week 6 mcm tu, naik week 7 and smpai skrg selalu loya and muntah, tp muntah tak teruk la and selalu nak mkn mkanan tak sihat je 🤭😂😂