34weeks baby kerap mengeras, pergerakan 10kali baby jadi lambat

Normal tak ya baby kerap mengeras, this week saya check dekat KK, nurse marah saya sebab pergerakan baby 10x tu makin lama makin jauh. Nurse cakap saya salah kira. Tapi memang pergerakan baby tak aktif macam dulu kerap mengeras 😌

2 Các câu trả lời

normal mengeras sbp baby rasa sempit sdh dlm perut..knpa nurse marah pula?biar gerak lmbt yg pnting kiraan cukup 10 dlm masa 12 jam tu.

Tak kisahla jauh ke tak asal gerak 10 dlm 12 jam kn. Kenapa misi mrg pulak? Ke dia tnya je?