Share pengalaman dekat Labour Room 🤰🏻

Normal tak waktu nak bersalin tu terbuang air besar sikit atas katil ? Siapa pernah mengalami mcm saya ? Malu pun ada tapi janji anak selamat dilahirkan. Sharelah pengalaman momys semua. #memoriesfirstborn

6 Các câu trả lời

sy ada rasa nak terberak.nurse ckp berak je nt dia cuci. pastu durg tinggalkan sy hadap contraction. sy lak kejap2 panggil nurse sbb x tahan sakit. sy igt pasal berak tu sekadar istilah nurse2 mksudnya bby dah nk keluar rupanya mmg betul ek ada yg berak 😅. sy punya la usaha nk berakkan diri tp xnk pulak keluar. sy risau terteran je sbb kan x boleh teran pd masa yg x sepatutnya nt hilang tenaga. mcm mak sy dulu sblum beranak dia ckp nurse bg ubat suh berak..Sy xde pun.

Normal je sbb kita 1st time bersalin kan, so confuse nak meneran yg mana satu 😆 masa sy bersalin haritu sy mmg rasa nak membuang tapi nurse tak bagi sbb dah masuk LR. Masa meneran tu, terberak la sikit. Ada nurse veteren tu dia buat muka geli, dia suruh nurse lain buangkan. Tapi dia jugak yg sambut baby sy. Dia bosan ngadap sy sbb kejap2 panggil dia suruh check bukaan 😅

3y trước

Hahahha bukan kita sengaja kan 🤣 kalau boleh nak gi tandas tapi bila pegi taknak pulak membuangnyaa 😴

sy pernah,normal tu sbb msa contraction akn rsa nk berak/meneran .kepala baby tkan usus.sy byk kli jugak .nk pg buang air,nurse x bg.dia suruh berak je atas katil. takut kt teran dlm toilet..lepas buang tu,sy mnta mf.dia kat xpe.."risau klo g toilet puan teran dlm toilet" itu nurse tu kata..pengalaman sy lh. 😅 sy igt sy sorg je yg mcm tu..

3y trước

Hahaha tula pengalaman kan. Ingat balik mcm kelakar pun ada... Tp lepasni sy akan pastikan sy buang air besar awal2 sebelum pegi hospital. Maluuu pulak rasa bil doktor nampak kita punya popo tu. tp kalau dh nak beranak sgt tak fikir apelah haha

nak tergelak pulak bila baca nie. sbb pengalaman bersalin july hari tu. first time bersalin normal. saya g jerit satu lr tu "nak berak!" 😂 nurse pun cakap "berak je" kite dalam hati pun okay aku berak nie. sbb rasa nak berak sangat kan hahaha tapi takde terberak pun. bila baby keluar tu rasa nak berak je

x sure ter urk2 ke x..sbb x rse dah mase tu..misi or doc pn xbgtau😅

3y trước

🤣..kot dieorg x bgtau hahahaha

trbuang tu biasa sis. hahahaha.