Bahagian Ari-ari sakit

Normal tak kalau minggu 12w bahagian ari-ari selalu sakit? Perlu tak bawa ke hospital?

3 Các câu trả lời

hi mummy, sllunya sakit area ari2 ni disebabkan baby mummy tgh nak membesar.. berat baby dah mula menekan bahagian tulang pinggul mummy.. jadi, kalau nak bangun dari baring tu cuba mengiring dulu lepas tu bangun dalam keadaan mengiring, kalau nak pakai seluar ke kain ke, pakai dalam posisi duduk, dan kalau nak tdur, boleh letak bantal kat blkg badan. kalau nak lebih selesa, boleh je mummy beli bantal bentuk U yg jual kat pasar tu.. ade support untuk pinggang dan perut.. lagi2 bila perut dah makin besar nanti. harap tips ni membantu.

11mo trước

Terima kasih 🥰

same. mmg sakit betul. kadang2 dtg sakitnya. tgh mengalami

normal