Kejang kaki

normal tak kalau kandungan masih 5mggu kita kerap kena cramp(kejang) kaki? aduh nak bejalan pun susah ?

11 Các câu trả lời

Masa terasa nak cramp atau tengah cramp, tolak dua2 tangan ke atas mcm stretching tu. Lagi tegang & lurus tangan lagi better. Terus hilang cramp. Lepas dh baik cramp, kalau tengah tidur, mengiring & letak bantal antara dua kaki, boleh sambung tido. Harap membantu.

5y trước

tq sis😘😘😘

Ada yg ckp sebab kurang garam. Tp biasanya kalau sy sbb sejuk + mengeliat. Tp masuk trimester 3 lg selalu cramp. Pernah lepas keluar toilet kaki cramp, public toilet pulak tu. Mujur tak kuat & boleh handle.🙈

Angin tu.. sya cukup kalsium pun. Klu kaki kena aircon time mlm. Mmg kena sakit tarik mangkarung. 😂😂😂.dia punya sakit x blh bawa bincang. Elak mengeliat area betis sampai telapak kaki

5y trước

hahahahahaha tu laaa. nak mnum susu pun payah. mmg krg on aircond dh. tapak kaki betis lepastu sampai ke bontot aduh hahahahahaha mmg tak leh bwa bincang dh 🤣

Sy masa awal2 preggy kejang kaki yg biasa je. Dah tgh2 trim kedua baru start kena kejang kaki yg tarik mengkarung tu. Sakit betul.

Dats means kurang kalsium. Sis kena minum susu 2 glass per day or consume tablet calsium

Cuba amalkan minum susu sis. Lepas tu, jagan lupa pakai stokin. 🤗

Susu kene minum... Kurang kalsium tu.. Tdo jgn lupe pkai stokin..

5y trước

Wlcm yunk.. Smoga sihat n cantik selalu..

Try amal susu & tido tinggikan kaki sikit utk elak cramp

Saya kena kejang perut jek 🤭

Sila minum susu ya