8 minggu keluar lendir coklat kemerahan

normal ke tidak , saya sudah masuk 8 minggu tetapi ada keluar lendir seakan darah . ada sapa² pernah macam ni kah moms ?😥 risau juga .

10 Các câu trả lời

Pengalaman saya 7 minggu, anak 1st, mula2 spotting, lepas tu brownish, then saya pergi klinik doc bagi ubat kuatkan rahim & mc. Tapi esok tu saya terus pi hospital sebab keluar darah nak ke fresh blood, then doc scan jantung baby ok je masa tu, bila kita dengar jantung baby ok, kuat. Doc bagi injection kuatkan rahim untuk support baby lagi. Tapi after that petang tu keluar lendir dgn darah, macam keputihan tu, saya positive lagi waktu tu, malam tu perut saya macam tak sedap cramp, then doc bagi injection tahan sakit, esok petang tu scan jantung baby dah takde, sebelum tu memang keep bleeding je. Allah rasa sedih sangat, saya nasihatkan sis untuk bedrest ya, jangan banyak berjalan, buat kerja. Kita ingat kita kuat, tapi dalaman kita tak tahu. InsyaAllah sis kena banyakkan doa supaya sis & baby terus kuat.

Pengalaman saya dulu, saya keluar lendir warna brown gelap selepas bangun tidur, seterusnya keluar lendir bersama warna darah hidup. kena terus pergi klinik puan, sebab itu antara tanda keguguran. saya spotting 7 hari sebelum gugur kandungan usia 9 minggu.

4y trước

Sis..selepas keluar brown discharge tu,ia berterusan ke keluar fresh blood pda hari yg sama atau esok tu?

Dulu sy pon macam tu...pegi klinik swasta die bgi ubat duphaston utk stop kn darah...benda berat2 jgn angkat dulu,jgn bnyk bejalan....bnyk kn bed rest...2 minggu jgk mkn ubat tu...rehat amek mc...alhamdullilah sekarang da 6 bln 😊

Setiap hari ke keluarnya? Banyakkan minum air kosong sis... Sakit x? Kalau scan x ada pape InshaaAllah baik2 je semua

4y trước

sekali sahaja..masa tu sahaja keluar.lepas tu tiada lg.sudah cek upt . syukur positive .

pnh kena awal khamilan tanda tgh mjadi ... apa pn jgn wat kerja berat

syukur takda apa² masatuk. anak saya sekarang sudah 8 bulan dilahirkan .

Skrg macam mana okay dah ke , wife saya kene macam ni jugak

x nrml tu bg sy..bter jpe doc trus sis😊

4y trước

sudah jumpa tp doktor ckap slgi tak sakit itu normal pendarahan d awal kehamilan

Sis ada buat scan dari bawah tak?

bawa p hospital sis