size kandungan kecil

hi, normal ke size kandungan kecik mcm dot ? kalau ikutkan kiraan 5weeks. doc cakap mungkin salah kira & suruh dtg balik lepas 2mggu. risau pula saya. act smggu sebelum saya dtg scan, dah test upt masih samar (cek sbb dah delay period 7hari) komen positif2 please😭 #firstmom #firstbaby

size kandungan kecil
2 Các câu trả lời

Period sis teratur tak ? kalau tak teratur , tggu usia kandungan 8 atau 9 week baru scan semula . make sure inform doktor kalau period tak teratur. ikut orang jugak, kadang ada yang dah nampak, kadang lambat sikit. saya lambat 20 hari lebih untuk period . bila ikut kiraan sendiri dalam 10w, tapi bila scan cuma kantung besar ja. time tu saya tak inform lg saya tak teratur, bila dah inform barulah doktor kira minggu kandungan ikut saiz kantung. kalau saiz terlalu kecik, maybe sebab persenyawaan lambat. terlalu awal untuk scan sebenarnya 🤗 doktor sarankan saya datang lagi dua minggu, tapi saya tak datang pun. better tggu 3 or 4 w baru datang semula . Insha'Allah time tu kantung dah menbesar

normal sis. kira beruntung 5w da nampak. saya scan 6w lgsg xnampak, rahim pon xtebal doktor kata, sedangkan upt 2line sama terang da. better repeat scan lepas 3-4 minggu. sbb saya repeat lepas 2minggu masih xnampak 🥲

2y trước

saya 16w da sis. repeat scan masa 9w haritu da nampak heartbeat. baru buka buku selasa lepas