Heartburn 24wk

Normal ke saya ada #heartburn setiap petang bila dah masuk 23weeks ni.. dah 2-3 hari tiap kali heartburn saya kulum alucid, xpe ke makan hari2 Alucid ni? Sesiapa ada tips atau petua nak elakkan heartburn?

5 Các câu trả lời

normal puan.. sbb baby makin membesar.. nt dh masuk 32 weeks keatas lg kuat rasa.. so lpas mkn jgn terus baring.. jgn mkn pedas dan berminyak sgt.. mkn dlm kuantiti sedikit tp kerap.. sy checkup ritu nurse ada syorkan minum gaviscon klau x tahan sgt heartburn tu tp sy x minum pun sbb x berani just suruh suami urut gosok² ckit kt blkg 😁

elakkan mkanan yg pedas sist...kandungan dah msuk trimister kdua better kurangkan mkan pedas dan mkan Alucid walaupun ianya ubat...bykkan mkan buah buahan dan syur2 ran yg baik utk kndungan

makan gaviscon, minum air suam. Kurang kan makan dengan kuantiti terlalu banyak, tapi perlu makan kuantiti sedikit tapi kerap.

Sama sis heartburn. Saya makan alucid and gaviscon sbb dr and pharmacist cakap takda masalah. Mmg sakit heartburn tak tahan.

Sama dgn sy 🥲, baru masuk 20 weeks..tp heartburn tu teruk sgt rasa..byk kali bangun tgh mlm minum air masak