Saiz Perut 17 Week Pregnant

Normal ke pregnant 17 week perut still kecik?? Ase down pulak bila ada yg ckp mcm tu lagi2 kalau family belah husband yg ckp.. 😔😔

Saiz Perut 17 Week Pregnant
242 Các câu trả lời

normal sis.. jgn risau. cousin sy pregnant 9bln pn xnmpak perut. tau2 dah beranak 😂... tgk tuan badan jgak. sy pn 1st prgnant xnmpak lgsg perot. dh masuk 7bln baru nak nampak skit. dah 9bln baru la nmpak perut besar mcm tgh pregnant. tup2 branak jgak. now anak 2nd. perut pn mmg xnmpak. nampak perut bila lepas mkn. nampak la tgh pregnant. ble xmkn. ehhh perut hilang dah 😂.. soo sis jgn risau. abaikan mulut longkang org. takot esok sis stress. anak kluar je nanti muka berkerut. bg susu berkerut. agah2 baby pn muka berkerut. so sis kne byk tenangkan fikiran. apa org ckp buruk masuk telinga kanan. keluar telinga kiri. slalu tgk muka baby yg comel2. tgk movie or pergi tmpat2 sis rasa tenang. rasa hilang segala serabut. insyaallah semua akan baik2 je.. anggap je ianya angin lalu je.. ok sis??? 🥰

sma ler cm mak mertua tnye berapa bulan..pastu ckap la 5 bulan..eh xnampak pon kalu mak dlu dh mcm bla bla bla bla..mlas dgr masuk telinga kanan keluar telinga kiri..mcm bdn kite sama mcm bdn die nk bandingkan..kandungan kite bergantung pda tinggi n berat bdn seseorang..setiap org xsama..paling xsuke org bnding² kan ni..rse nk mrh..tpi buat pekak jelah..mlas ambek port..janji bby sihat..berat bdn xnaik pon bising..lahai rimas nye la..prengt kli ni xsuke org jenis banding2 kan org lain dgn diri kite,nk bebel bnde xpenting,ckap psal org lain..mmg xsuke..pastu nk pijak2 kite lgi pantang auto jdi nk mrah. hadoi teruk kali ni pnye alahan 😢

alah rilek2 je sis.. sy ni baru 31 week diorg ckp mcm twin la.. perut beso giler la.. pon sama jgk org becakap.. kecik ke beso ke yg penting anak tu sihat.. manusia ni ade mulut tu semua nk ditegur.. kalau x mgndung pon diorg gak tgur.. jd pikir positif je..

2y trước

saya lagi suka klau perut tk nampak hahahahah. takyah susah2 sorok. beli baju lain. jimat duit

betul..pedulikan je..yang penting sis tahu ank sis sht ...sis bgi dy mkn y ckup ngn brkhasiat .normal la bru 17 week msih kcik..sya ni dh 23 week..prut tk nmpk mcm 5 bln pun...org pun igt sy tk peknen...so biarkan kata org...yang pnting kita jga pemakanan kita..hee..smoa smuanya baikbaik je sis..doakan sya jugak taw..

3y trước

kan sis..ni dh 7 bln lbih ad la nmpk prut nye ..

sy pun 17 week sis.. perut kcik, ikut size bdn ibu sis, klu sis berbdn kecik, kurus & tggi, mmg prut tak nmpk sgt.. sy dh mgandung ank ke 3, masa mengandungkn ank ptama & kedua pun perut nmpk kcik, ramai jugak lh tegur.. tp, Alhamdulillah.. ank sehat jer.. sy pun pnh tfkey bby sy kcik, sbb prut kcik, tp tak.. doktor sdiri yg bgtau ikut bdn ibu.. ada yg berisi pun blm tentu bby dia bsar, kdang kulit/lemak dia tebal.. tak semestinya bdn kcik kurus, tggi, bby dlm kcik.. jgn fkey apa yg org kata.. fkey dri awak & bby awk janji sehat.. tu jer..

No need rasa down . Saya yang 8 bulan pun orang taktau kecik . Tak nampak langsung macam pregnant or dah kawin org cakap . Hampeh betul . Janji adik dalam perut ibu always aktif . HB tak drop and semua baik . Buat apa hirau mulut orang kalau yang nak sakit tu diri sendiri , saya pun selalu kena dgan mertua n ipar tapi saya cakap sebab perut saya tebal dokter cakap lagipun senang tak payah beli baju baru , naik motor pun steady lagi tak kalot tiap kali checkup nak naik kereta bagai . Boleh rempit dengan suami berdua 🤭

No need to be down mama. Baby ikut mamanya. Xsemua org sama. Journey is yours. Not them. As long as baby sihat berat baby ok. Alhamdulillah dah. Stay healthy ok. Dan pekakkan je telinga utk hal2 mcm tu. Be positive❤️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Sy lg ok xnmpk prut..Sbb klau nmpk bby bump sy rsa mlu😜..Klau org ckp xnmpk pom prut engko, sy lg ok..Dlu sy 9bln nk scan bby msuk lluan ke x,org tnya brapa bln?Sy ckp 9bln dh..Org tu trkjut sbb ingt bru 5bln😂..Lg special org yg prut kcik ni sis..Lg mudah n cpt kmpis tau dlm pntang nnti👍...Sy dh 3 kli bslin..Smua prut kcik..Smpai dh nk bslin pon org xthu tgah mngdung🤣..Dlm pntang 2/3mggu mmg dh kmpis prut sy..Mntua yg jga sy dlm pntang,mntua ckp kn untung prut kcik..Snang je kmpis😘

Jangan down sis, janji sis dapat tahu baby sihat & ikut berat yg disarankan oleh klinik syukur alhamdullilah. Saya dh 30weeks nampak macam org pregnant 5 bulan. Berat badan sepanjang pregnant pun naik 4kg. Alhamdullilah baby semua sihat tiap kali pergi check. Setiap org berbeza2 bentuk fizikal. Kalau badan tak besar or naik mcm org lain kita patut besyukur at least tk susah nak turunkan berat lepas pregnant insyallah. Yang penting baby sihat & berat baby semua okay. Sentiasa positive sis ♥️

same la 17w pregnant org sekeliling sellu tegur x nmpk la perut u kecik nya mcm x pregnant.. mula2 mls nk layan .. skrg bila kena tegur mcm tu Sy trus bgi mereka tengok video scan baby 17w semua diam tngk baby kat dalm normal je smua .. berat besar dia smua ok shja .. makcik sya plk pregnant 13 mnggu tpi perut dia besar dri sya org asik nk mengata dia je .. kata lapisan perut dia tebal la baby mcm twin la Sala kiraan la mcm2 la sis .. x paya Lyn je org²cam ni yg pntng baby sihat kat dlm ..