Najis baby newborn

Normal ke najis baby warna hijau? Baby baru 26hari. Sebelum ni bf campur formula sebab nak turun kan kuning. Sekarang dah nak 2minggu fully bf. Gambar pertama ada nampak hijau sikit tapi masih ada kuning. Yg ke 2&3 nampak semakin hijau. Gambar ni selang beberapa hari. Dalam beberapa hari ni ada je najis yellowish. #firstmom

Najis baby newborn
6 Các câu trả lời

Baby xdpt susu hindmilk ni sis. Kne bf baby lama sikit untuk dpt hindmilk. Boleh marmet dulu kluarkn foremilk tu then baru df baby. Takpun mcm saya before baby kne bngun mnyusu saya akan marmet dulu masuk kt botol so senang sbb perah hindmilk skali. Foremilk ni cpt knyangkan baby kne sekali bgi baby hindmilk sbb ni berlemak yg boleh naikkan berat baby

12mo trước

Haah sis betul. Kalau yg pekat tu baru hindmilk. Saya kalau baby lepas je nipple saya picit nipple tngok kluar cair ke pekat. Kalau pekat maknanya baby dh dpt hindmilk yg berlemak tu.

baby saya macam ni jugak. seminggu juga berak dia macamni. bagi baby menyusu lama2. atau sis kena rajin perah susu sampai breast rasa kosong. rajinkan pam susu

baby saya macam ni jugak bila saya tak bf dengan betul tapi bila saya bagi satu belah untuk satu masa menyusu baru tukar warna kuning.

Haritu sy check up baby, doktor tanya warna najis, sy bgtau warna hijau, pastu doktor ckp tu belum cukup susu.

yang saya baca kalau baby berak hijau tandanya baby minum banyak susu foremilk bila BF

rasanya normal je pada gambar yang kedua too