Berat badan mkin susut

Normal ke minggu ke 11 berat bdan mkin susut wlaupun kuat mkn.. risau pulak #1stimemom

1 Trả lời

Normally mmg banyak tenaga diperlukan dlm proses pembentukan baby especially for 1st trimester, so badan akan sentiasa rasa penat sbb tu for 1st trimester doctor selalu sarankan dpt rehat yg secukupnya. Sis pernah mengalami alahan ke seperti muntah2?

3y trước

Sbb muntah2 lepas makan pun akan susutkan badan. All this just temporary only, nak masuk 2nd trimester berat badan akan naik balik, pastikan jgn pulak naik banyak sgt not good. Kalau I masa pregnant, naik 2kg setiap bulan, lepas tu bila 9 month plus pregnancy dah static berat badan sbb nak dekat bersalin. Sis jaga pemakanan, make sure semuanya balance😊 Makan sikit2 dlm setiap 3 jam pun boleh. Try avoiding instant noodles sbb high usage of MSG not good for baby and mother, kalau sekali sekala x pe and minum air suam yg secukupnya.