Morning Sicknes

Normal ke mengandung tanpa ada alahan.? Ada juga terasa dengan kata sorang akak ni. Dia cakap "kalau tak de alahan masa mengandung ni risiko untuk gugur tu tinggi, bila ada alahan risiko untuk gugur tu kurang, makin kuat alahan makin kurang risiko gugur tu" sentap juga. Tanya ibu saya dulu ngandungkan saya ada alahan muntah muntah tak. Dia cakap tak ada. Normal ke.?Risaunya 😭 boleh bagi pendapat dengan pandangan mommy semua. #7weekpregnant. #firstbaby

36 Các câu trả lời

Tipulah, saya mana penah ada alahan langsung. Muntah sikit pun tak penah. Mandai2 ja makcik bawang ni. Tanya dia statistik mana yg dia rujuk tu? P check klinik/hospital tak penah lagi la doctor cakap mcm tu..

Ngarut je semua tu.. Alhamdulillah sy pun xde alahan pape.. Cuma dah masuk 7 bulan ni, stamina dah kurang sikit.. Jd cepat letih.. Awak xyah pikir apa yg org lain ckp.. Just enjoy your pregnancy je 😉😉

4y trước

Thank you kak 😘 risau bila orang cakap macam tu. Ye lah pernah keguguran sebelum ni. Semoga kandungan bebaik je.

Ketuk2 kepala dia. Anak first, sy ada alahan teruk smpai 2nd trimester. Ank second dri hari pertama smpai la skrg ni 35w..xda alahan langsung. Setiap pengalaman ibu xsama utk setiap baby dia nnt.

Laaa..... Mana ada cam tu sis... Mmg kita hamil ada alahan punya, ada yg alahan teruk ada yg tak ada alahan lansung..... Jgn lah pecaya ckp aunty2 tu😅membuat org stress ada lerrrr

Org mana celopar tu..xde laa sis sy ank pertama xda alahan pun..lps tu nak minta2 klu ada reski nak rasa alahan..sekali ank ke2 alahan teruk..sy suka lg xda alahan dari ada..

Hahahahaha dia merepek ke? Saya skg bby 3bulan dah selamat alhamdulillah. Lahir secara normal sehari sebelum due . Jgn dgq ckp org. Awak jaga diri aja ok 🥰🥰

memandai jek teori tu.. kalau boleh, taknak ade alahan.. letih tauu.. 😭😟 ade ke tak ade alahan ke? normal jee... jangan lh mintak nak ade alahan..

Pernah dgr jg mcm tu. Tp badan setiap org x sama. Sy pun jenis yg bila mengandung mmg alahan kurang. Gugur atau tidak, itu semua rezeki drpadaNya.

Sy pun waktu pregnnt takda alahan apa.. setakat tak lalu makan ja.. Alhamdulillah dah beranak dah pun.. mcm dia pulak pencipta nk ckp mcm tu

Xad la sis...sy xad alah pon...alhamdulillah sekarang tgah tggu hri nk melahirkan...sy doakn awak dimudahkn...jgn risau ye bnykkn berdoa ye