Jahitan episiotomi rsa tegang, mngetat dan berdenyut

Normal ke luka jahitan tu rsa tegang dan mngetat lg2 bila bgn dri baring atau duduk yg lama? lps tu rsa brdenyut kdg2 secara spontan n ada rsa gatal on off..ada yg kata luka nk baik n nk brcantum nurse sy ckp pn luka baru nk brcantum tp kdg risau tu yg duk slalu pkr mcm2 huhu

1 Trả lời

mmg mcm tu klau nk ke arah Luka nk baik..

2y trước

iya sy pn ada rsa perit dkt luka bhgn dlm tu sblm ni bhgn luar yg rsa sakit n gatal..selagi x hilang sakit ni takut nk cergas sgt hrpla cpt sembuh luka jahitan ni..