Kedudukan bayi

Normal ke kndungan 35w, kepala beby masih di atas?? Kinda worried😅

6 Các câu trả lời

Tak pasti , sbb ada tebaca la baby kalau daa 35week ni dia dah semakin membesar dan ruangan dalam perut pun sempit jd dia cuma boleh gerak sikit2 Kira kedudukan dia time tu tetap la org kata Sis scan ke ? Dpt thu kepala atas .. Saya masa anak kedua nurse cuma check perut tu je , lps dia ckp baby songsang trus google bnyk yg ckp try sujud lama2 Alhmdulillah bersalin normal

4y trước

scan Kk jer..tu yg tau tu..kepla atas. kat rusuk kanan..mula2 mmg kt bawah..sronok sgt musing2 dlm pyut tu kot🤣

Biasa cmtu kepala bby dh kt bwh sis sy yg bru 31 week kepala dh kt bwh smpai x kuat nk jln sb dh sakit sgt tpi pe bole buat sbr je tnggu ms je nie..sis sujud lama skit buat hri2 insyaa allah bby akn pusing ke bwh nti.. dont worry okey👌🏻

4y trước

inshaallah..so far itu laa yg dibt..doa, sjud..pjuk beby mtk trun slow2 b4 37w

Sy scan mgu ke 25, kpla baby dh kt bwh. Riso juga kalau2 dia pusing balik ke atas, tp doc ckp kmungkinan pusing tu dlm 5% shja. Yg sy tahu, utk bg baby pusing kepala ke bwh kena sujud lama2 dan usap2 perut pujuk baby utk ubah kdudukan.

4y trước

Haaa klu xbjaya juga, sis try minta doc tlg pusingkn dlu. Kwan sy baby songsang, serah diri utk czer pada week38. Minta2 dijauhkanlah.. 😭

sama la baby saya pun kepala still d atas lgi .. skrg 9 bulan sdh .. cuma Allah jak bole gerak dan tukar arah kepala dia ke bawah 😢

4y trước

insha Allah ..Aamiin

sama la awak, 35w still kepala kat atas. mak mertua ckp doa bebanyak, sujud and cakap dgn anak mintak turun.

4y trước

sama laa..positifkan diri jgk..asal smua smpurna ckup sfat, shat..dh nkmat dh tu

sis try sujud lama²

4y trước

stiap kali slpas solat..itu la yg dbuat...