scan

Normal ke klau scan 6 minggu 6 hari x nmpak janin lg?

136 Các câu trả lời

saya pun mengandung 6week..sebelum ni saya buat buku pink bila jumpa doctor.jadi kes lain doctor tak dpat scan kantung🥺dia punya syak macam² dia main cakap lepas je.sepatutnya dia tgoklah kandungan saya baru berapa week.masa tu bru 5week?doctor tahan saya masuk ward kota bharu kes kantung takde.4 hari saya dalam ward macam² kes doctor kata tentang kandungan saya😔kata mengandung tak jadi'luar rahim lah..ketumbuhan lah??doctor dh nak buang kes nya tak jumpa kantung baby.suami saya bergaduh dgn doctor minta saya di discharge dari ward.sebelum saya discharge..doctor yg mula² scan tu dh tak ambik tahu dh.so ada sorang doctor ambik alih sebelum saya dan baby discharge ward dia nak pastikan saya dgn baby selamat?takut apa² jadi pihak hospital akan bertanggungjawab.sebab suami saya dh bergaduh dgn sorang doctor(d.S)doctor yg scan last ni alhamdulillah dia jumpa kantung baby.cuma terlalu kecil katanya.dia sdri mengesahkan pada suami saya baby dalam kantung.bukan luar kantung?cuma dia repeat scan 2week lagi.atas kesilapan sorang doctor sahaja..tanpa siasat betul² ??tak jaga emosi pesakit..tak bincang apa² hanya buat keputusan sdri.saya kecewa sgt.apa pun saya berterima kasih pada doctor N.sebab melakukan kerja dgn baik.🤲🏻doakan saya dgn baby ye.semoga baby berkembang dgn baik membesar dgn sihat🥺ni kandungan pertama saya..3/4 ni baby dah 7week..semoga scan kali ni baby dh boleh nampak🤲🏻amin3x...

2y trước

Saya masa scan pun tak nampak jugak, pergi swasta ambil darah untuk check hormon ngandung esk docter call bagi tahu kandungan saya 3-4minggu. Docter kata dengan darah sahaja boleh check lebih tepat daripada scan. Lega saya dengar

saya pon baru balik pada klinik tadi..dr cakap baby dh masuk 6week. tpi tk nampak lagi..cuma kantung ja. Saya agak risau sbb ni kandungan saya yg kedua. yg pertama saya mengalami keguguran masa tu sepatutnya dh 10week tapi baby stop membesar masa 6week. Sebab tu kali ni saya agak risau. Dr bagi vitamin sekali dgn asid folid untuk kuat janin dan rahim saya. dr ckp lagi 3 minggu dtg scan sekali lgi. Doakan kandungan saya sihat dan kuat sampai bersalin nanti ya. 🥺

12mo trước

Sama la situasi awk dgn sy. Skrg sy tk nak scan lg takut 😖

pada 31/10 saya pergi klinik untuk check period saya yang masih tak berhenti keluar walaupun keluar sikit2..jadi masa doktor check air kencing saya,doktor cakap saya pregnant 6w..jadi doktor sarankan saya pergi klinik lain untuk scan perut..kebetulan klinik yang saya pergi tu,scan dia rosak..esoknya saya pergi klinik yang ke 2 dan saya ceritakan apa yang berlaku dan doktor scan perut dan nyatakan yang saya pregnant dalam 6w5d..doktor bekalkan ubat kuat rahim,dan acid folix..pagi tadi bila saya buang air kecil,dekat seluar yang saya pakai ada keluar warna coklat sikit..jadi saya risau andai saya ada tanda2 keguguran..mohon sesiapa boleh terangkan apa yang jadi ye..sebab ini kali pertama saya kena macam ni..sebab masa kali ke 2 saya pergi klinik doktor ada terangkan 2 kemungkinan iaitu kemungkinan saya akan gugur,lagi 1 mungkin rahim tak kuat disebabkan faktor usia saya (39 tahun)semua benda ni baru untuk saya..jadi doktor sarankan untuk saya teruskan makan acid folix tu.. terima kasih..

saya scan 8minggu tapi kantung kosong. doktor bagi lagi 2minggu untuk scan melalui bawah dekat hospital. Alhamdulillah baby ada. cuma doktor cakap baby kecil dan perut saya tebal.. sekarang sy dah selamat melahirkan baby girl bulan 7..

3t trước

Meyy Qaly.. Klinik kesihatan ibu anak yang keluarkan surat ke hospital besar untuk buat TVS.. Memandangkan perut sy tebal..

Sy pregnant 6 minggu 2 hari. Alhamdulillah da nampak heartbeat kelip²

3mo trước

6 minggu dh buka buku pink ka

6w mmg xnmpk lg kcuali kantung. 8w boleh nmpk heartbeat jnin berkedip. Scan awal pregnancy mmg xkn nmpk lg janin. Tp pnting utk check samada pregnancy tu dlm atau luar rahim.

Normal. Ade org 3 week nmpak kantung. Sy masa anak ptama 5 week dh nmpak. Tp anak kedua ni 10 week baru nmpak. Dont worry awk. Jg diri 😊

saya pun tdi pergi klinik ingtkn dah 2bulan lbih rupanya baru 6w 2d tapi xnmpk janin msih nmpk kantung jr...masa anak pertama nak msuk 2bulan xnmpk apa² tapi gugur doakn yg kedua nie sntiasa sehat dan semoga semua yg tengah pregnant semua sihat aamiin😊😊😊

4t trước

sy 10hari lewat tp cek xnmpk dabel line pun huhu sabo jelah...

Normal .. biasanya doc Akan scan lagi bila masuk minggu ke 9 @10..

Assalamualaikum. Nak tnya kandungan sy nk masuk 6 minggu. 3-4 hari ni ada keluar - cairan cokelat (gatal) - bercak cokelat + ada darah sikit biasa pagi & ptg. Dr ada bekal kan ubat duphaston. normal ke? bole share x yg ada pengalaman mcm sy. Terima kasih.

3y trước

Ade update ke sis?