Kepala Baby di Bawah

Normal ke kalau usia kandungan 22 minggu tapi kepala baby dekat bawah ? Haritu detail scan doc cakap kepala baby kat bahagian bawah. Mohon pencerahan

11 Các câu trả lời

Hahahahaha. Okay je kepala kat bawah. Tak songsang. Lagi pun awak baru 22w. Baby pun boleh pusing pusing lagi. Mana tahu nanti awak scan 36w ttbe baby melintang. Haaaa. Kepala kat bawah okay je. Kalau dia dah stuck in laluan tu bahaya. Relax je. Panjang lagi perjalanan awak! ❤️

Kepala kt bawah lah bagus, tak breech. Kalau doctor kata kepala baby kt bawah dah masuk laluan tu baru merisaukannn. Tp baby masih boleh berpusing. Any issues or tak tau pape ke terus tanya je kt doctor like kt bawah means apa doctor? Ok ke whatnots.

Ya normal. Baby boleh berpusing 360° dalam kantung. Plus at 22 weeks ruang dalam kantung masih banyak. In future, kalau awak ada apa2 soalan, issue, concern, terus tanya doktor ya. Doktor akan explain. No worries.

normal je. sy pun macam tu, kepala baby awal2 da ke bawah, tp kejap2 bpusing jg sampai la due takde masalah masuk laluan & selamat bersalin

Normal je awak. Sye 33w dh sakit ii celah kelengkang sbb kepala baby dh kt bwh. Moga si kecik stay aje, x pusing ii😂 risau songsang🥹

Normal awakk nanti nak masuk 6 ke 7 bulan baby pusing balik smpai la masa nya baby patah balik gi ke jalan dia semula

Bwah 36 mnggu bby still bleh pusing ke atas ke tepi kiri kanan . yg ptut risau if 36 week kpla tk dkt bwah .

normal ja sis , 22 minggu masih awal & masih ada ruang untuk baby berpusing pusing dalam perut

dia acrobatic lg dlm tu awak. kejap atas kejap bawah kiri kanan

Saya dari 16w sampai bsalin kepala baby mmg sntiasa di bawah bila scan huhu