tiada susu

normal ke kalau 33 weeks belum ada susu yang keluar?tapi ada putih2 diputing ..

6 Các câu trả lời

Sy pula kalau cuba marmet akan keluar cairan jernih pekat/melekit. Tiap kali mandi sy akan cuci area puting sbb akan ada daki area situ, lps bersalin susu automatik akan keluar sis. Jgn risau. Masa anak first dulu cairan putih jernih campur warna susu sikit. Tips dari nurse KK, tiap kali mandi cuba utk cuci area puting dgn air. Jgn dgn sabun

Normal. Susu akan keluar selepas bersalin. Hisapan baby pada breast yang akan stimulate pengeluaran susu. In a meanwhile boleh gali lagi ilmu penyusuan dengan certified lactation counselor yang ada di social media. Nak enroll class pun boleh. Saya suggest Puan Nad Masrom. Ada ramai lagi - Owh Dydiana - Kak Syud - Ika Nabella

Saya baru tanya pakar o&g soalan yg sama masa checkup baru ni.. normal sis jgn risau.. sepatutnya lepas beranak yg ada susu.. tapi if sebelum beranak pun dah ada pun normal jugak cumanya maksudnya hormone prolactin org tu tinggi tu susu dia datang dulu tanpa stimulation..

Samalah kita pun. Dah 33weeks, tapi macam tak nampak pun ada susu keluar 😂 ada orang yang dah keluar susu tu yang risau tu 😂😂

6d trước

Kan🤣 tambah2 badan kita jenis kecik mcm2 pikiaqqq

Saya pun sama macam tu. ada putih2 macam daki tu je

macam saya sis risau jugak