Sakit Pinggang

Normal ke kalau 1st trimester ni kerap sakit pinggang? Padahal baru 8w perut pun belum membesar lagi. Kadang2 nak tukar posisi tidur pun susah ☹️ selalu jugak sapu balm panas dkt pinggang tapi elok ke kalau sapu selalu ye? #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Normal sis, sy pregnant smua anak dr awal sampai lepas bersalin 5 or 6bulan baru hilang sakit pinggang. Atas individu juga la brapa lama nk hilang tu. Sis cuba elakkan baring terlentang, sbb sy biasanya akn sakit kalau terbaring dlm posisi tu. Kdg2 lupa😅 Kena baring mengiring je lapik bantal di celah peha dan belakang badan. Kalau ada bajet beli bantal u shape utk ibu ngandung tu selesa. Sapu balm berangin kt blkg pinggang sebelum tido dpt legakan sikit😊

Saya pun kerap sakit pinggang juga :( tp untuk tidur malam saya beli beli bantal yang u shape besar tu. Dia support belakang & depan. So tidur dgn bantal tu, alhamdulillah lena. Cuma siang bila banyak jalan, sakit pinggang huhu kena rehat selalu.

2y trước

wah tq sis... senang sikit la nk tidur lepas ni..

saya bukan je sakit pinggang, sakit belakang jugak huhu sbb byk muntah