Berpantang hari ke 12

Normal ke darah mcm ni keluar ? Susukan baby sambil duduk takdi lepastu nk kencing sedar2 kt pantiliner ade mcm ni dgn warna hitam mcm bulu tp keras , tak pastilah kalau tu benang ke , pastu keringkan lap dgn tisu ade lagi drh mcm ni keluar . Risau sebab drh nk habis dah tiba2 keluar mcm ni pulak .#ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

Berpantang hari ke 12
6 Các câu trả lời

tempoh nifas dlm 40-60 hari.. tp ada je yg habis sblm.. mcm sya darah kering dlm 20 hari lebih.. dlm 21, 22 mcmtu .. so tenang je baru 12 hari normal la tu klu lebih n darah xbetul² kering lg tuu .. masih ada sisa² dia nak keluar lg .. klu mcm bulu halus n keras tu normally benang dah putus, tp tgok keadaan klu tmpt luka xkering lg n benang dah putus bahaya jugak .. kann nurse n doctor akan check luka jahitan smpai hari ke 15 berpantang, so better tanya dorg okay x luka awak skrg ..

klau darah kluar lg normal sbb tempoh nifas dlm islam ialah 60 hari.. klau awak rajin bertungku lg bnyk darah kluar.. klau keras hitam tu mebi benang.. awak blh bgtahu misi yg awak check up tu bg dia tgok luka awak takut jahitan terbuka..

normal klau nifas kdg ade kuar kdg x kuar..nifas 60 hari.sbb kdg kite jangke darah dh kering nk abis pastu tb2 ade lg.nnt klu misi ade melawat blh suh misi tgkkan jahitan tu

Normal la tu….pantang pun baru 12 hari……saya yg beranak oprate ni pun…kluar darah lebih sebulan…….

normal je. tempoh nifas dalam 40 hari kalau saya

tolong jawab....