pregnant 5Weeks

normal ke dah kurang rasa pregnant , kadang kadang terasa diri ni mengandung ke tak .. sebab macam tak ada rasa morning sickness sangat . pengalaman ibu ibu yang lain macam mana ya ? #ingintahu #bantusharing #firstmom

7 Các câu trả lời

Sy rasa benda yg sama juga. Time 4 minggu lepas tau pregnant tu muntah muntah, sakit breast, angin, sakit pinggang and sakit perut rasa mcm senggugut. Mkn nasi muntah. Skrg dah masuk 6 minggu, mcm dah hilang semua sakit sakit tu. Sampai terpikir, aku ni mengandung ke tak. Kenapa tak rasa pape. Cepat sgt alahannya hilang. Haha

Normal. Morning sickness is not the only pregnancy symptom. Other than that, breast tenderness/swelling, heartburn, cramping, fatigue, etc. Not all the mommies will experience morning sickness. As for myself, I've never experienced it😊 Anyways, take a good care of yourself and enjoy your pregnancy journey 🌹

1y trước

Most welcome

Sya dh 6w3d . Dri awal takdak morning sickness , sakit pinggang ataupun cramp , cuma breast ja rasa sakit masa awal2 tu . Bila masuk 6w taksakit dah pun .. So terfikir mcm sis jugaklaa .. kdg rasa mcm tak preggy pon ada😃 . Tp org kata inilah rezeky kita sis .. Allah mudahkan semuanya 🤲🏼

1y trước

Dah scan masa 5w aritu , msih nmpk kntong je sis ..

Alhamdulillah sy pun pregnant 6w xde alahan..cuma sakit breast..syukur hadiah Allah bagi penantian 8 tahun anak kedua..moga Allah mudahkan diawal, pertengahan dan akhir mengandung serta waktu berpantang nnti 🤲🤲🤲 SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakbar segala puji bagi Allah 😍❤️

jangan memintak sis 😂😂😂 ...tak selesa sangat bila ada morning sickness ...nak makan pagi tu memang fikir berjuta kali ...huwaaa ... normal tu kalau sekejap ada sekejap takde ...kalau tak normal bila ada pendarahan ...tu cepat2 kena pegi hospital takut ada ancaman keguguran

Jangan mintak sis. Saya tgh pregnant 5w skrg. masa anak first teruk morning sickness saya. admit wad 3x. Mintak laaa kali ni jangan teruk mcm anak first dlu.

Ye kita sama. Minggu lepas rasa macam tegang je perut tapi minggu ni macam okay tak rasa apa apa sangat

1y trước

kan ? sama lah awak , sampai terasa dah tak mengandung ke 😅 sebab sakit macam dah kurang