Baby 10 bulan tak babble

Normal ke baby almost 10 months tak babbling “mamamama bababa” semua tu? Dia ada buat bunyi lain tapi tak nak sebut suku kata #firstmom

2 Các câu trả lời

Normal sis. Yang penting baby ada bunyi aka babbling. To encourage and enhance progress baby, boleh buat story telling. Cari simple story book je. Sing along nursery rhymes, and keep communicate dengan anak. Guna bahasa baku dan jelas. No baby talk okay 😊

bukan ank sis je.. ank sy pun 10 bln takde bunyi lagi mcm tu. hari tu bunyi sekejap papapapa. pastu takde dh . yg lain smua dia cepat. bunyi tu je dia ambik masa sikit kot. gigi pn baru tumbuh hjung 9bln haritu