Baby kurang gerak

Normal ke baby 26weeks kurang kick kuat dlm perut ? Dia gerak cuma tk kick mcm selalu 😢 normal ke?#pleasehelp #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

26 week ruang masih luas sebab baby masih kecil & bebas bergerak. Sebab tu fetal kick kena mula 28w, time ni baby dah makin membesar dgn cepat & ruang pun dah jadi sempit so kita mudah rasa dia gerak. Saya dulu pun mcm tu time 25-27w risau sampai panggil daddy dia duduk dpn perut pujuk dia gerak. Once dah 28w uii pengsan perut ashik berombak kiri kanan atas bawah. Papepun follow your instinct, kalau rasa something wrong sgt boleh terus ke clinic ya

Normal je, maybe dia ada gerak tp tk perasan, 28 minggu nnti baru kena kira gerakan baby

12mo trước

Betul ke sis ? Sy risau nkgi hospital takde org nk bwk 🥹