Bayi 2 bulan kerap minum susu

Normal ke baby 2 bulan minum susu setiap 2 jam? kuantiti 3oz. takut kadang nak bagi takut over feeding. tapi kalau tak bagi dia menangis lapar. #pleasehelp #ingintahu

5 Các câu trả lời

normal sis. as long as baby tak muntah. baby saya baru sebulan lebih dah demand nak menyusu banyak. selalu 3/4. ada time dia tak puas 5onz pun dia tapau. gap pun 2/3 jam. no worries. makin membesar baby makin kuat menyusu

9mo trước

lega dengar ada jugak yg tapau sampai 5oz sbb baby saya pun pernah jugak. tu yg saya risau tu 😂 terima kasih ya sis

baby sy skrg 2 bulan. minum 2oz. dri lahir setiap kali minum susu , mesti muntah. skrg dh kurang dh. muntah sehari 2 3 kali je. dh mcm2 susu tukar. cuma dutch baby ni je kurang sikit dia muntah.

Baby saya sebulan 20 hari pun kerap minum susu tp DF la. Klau malam time dia tido dia akan bngun setiap 2 jam minum susu. Klau pagi setiap jam dia akan minum😅 kadang xsmpai sejam minum lagi.

9mo trước

ohh okay baikk terima kasih ya

sy mmg bg ank minum tiap 2-3 jam. sbb buat mcmni baru berat ank naik cantik plus tido kena cukup

9mo trước

baikk terima kasih ya

Just nice dah tu