BAYI 1BULAN LEBIH

Normal ke baby 1 bulan lebih tak tidur siang? Tdur2 ayam je sampai tgh mlm. Nk buat apa pun tak boleh. Dah buai tk tdur2 , buat tummy time & main flash card menangis. Penat otak fkir apa yg tk kna

4 Các câu trả lời

tabah momy. anak saya pun mcm ni awal2 haritu. siang nak contact nap je tapi malam tidur elok pula. sekarang tidur siang mesti berbuai baru dia tidur lama sikit.

tak normal kalau baby newborn kurang tidur. boleh effect growth dia. make sure baby bedung, perut kenyang, pampers dan baju bersih, suhu bilik tak sejuk tak panas.

2mo trước

Saya stay di cameron & pasang pemanas . Bilik suhu tk sejuk tk panas dan yg lain2 smua saya dh buat. 🥲 tpi dia masih mcm tu.

cuba awak urut2 baby. sebelum tu tuam baby kemudian urut. cuba teknik tu. anak saya pun mcm tu. jenis x nak tido malam. so far saya buat ni dia okay sikit.

Sama laaa dengan anak sy. Bila masuk tenghari ke petang mesti susah sgt nak tidur. Dia lelap dalam 30 min lepas tu berjaga. Tapi malam so far tidur nyenyak 😊

1mo trước

sama situasi dengan saya. masuk tghari ke petang dia tidur kejap2 aje tapi pagi dan malam tidur lama sahaja. elok aje cuma waktu itulah tidur sekejap. ingat nak tidur la sekali dgn dia bila dia tidur.