Alahan trimester kedua

Normal ke alahan start masa trimester kedua? Trimester pertama haritu saya sihat cergas bertenaga macam biasa. Saya sekarang 14w. Teruk juga alahan. Langsung tak boleh nak makan. Even minum air kosong pun muntah balik semula. Perut naik sakit bila tak ada makan apa-apa pun tetap muntah jugak. Dua anak sebelum ni tak ada alahan apa-apa. First time kena alahan macam.

4 Các câu trả lời

saya anak 1st takde alahan langsung. anak 2nd saya takboleh minum/makan segala yg terlalu manis. ni tgh preggy, saya banyak alahan pada trimester pertama, tapi saya suka sgt dgn makanan pedas, baru puas perut dan tekak. memang setiap kandungan berbeza simptom nya. saya berdoa smoga masuk trimester kedua nanti alahan saya semua takde. amin

sama mcm saya trimester 1 alhamdulillah okayy buat kerja pun cergas tkde lembik, masuk je trimester 2 terkulai layu lemau je badan semua benda tk larat

normal, setiap anak tak sama ragam alahannye

Sis dah scan baby, semua ok tak?

4t trước

Tak ada scan. Dari dulu lagi sy scan ikut appointment kk tu je