nervous

Normal ke 34w jalan dah tbuka 1cm?? Semalam seharian rasa perut mngeras, brenti kejap2 je,pkul 6 ptg cmtu ke hosp,doc ckp Braxton Hicks je.. cek jalan cuma 1cm..doc bg balik sbb takde turun tanda lg..tanda bsalin awal ke cmni? ?? #firstpregnancy

1 Trả lời

Braxton hicks atau dikenali sebagai false contraction normal puan walaupun laluan buka 1cm... Kebanyakan kalau bukaan terbuka sebelum due date biasa anak kedua dan ke atas... Just kena monitor tanda atau consisten contraction je puan...

3y trước

kalau kurang kontraksi bahaya ke