Tk ada selera makan

Normal ke . 11 week selera makan tk ada langsung 😔🥲 nk makan apa bg ada selera ye momies 🙏

9 Các câu trả lời

normal tu. saya pun xde selera nk makan sbb loya je tp paksa mkn juga. tekak ni leh terima biskut n roti je. minum air masak pun xleh. alhamdulilahhh dah 16 minggu ni bru ada selera nk jamah nasi setelah 2bulan xusik nasi.

sy dari minggu ke 6 smpai 12 xselera makan, tp pksa je makan sbb sy ada gastrik. klu perut ksog lg rsa loya. sy just mkn biskut manis2 mcm tiger tu, n mnum dgn air soya. mkn gula2 perisa pudina or mint bagi hilang loya

makan ni sis. saya kalau tkde selera, mual, kembang tekak. paksa diri makan biskut ni. dapat satu dua keping pun ok, so far boleh masuk sbb tk terlalu kering. pastu kenyang daripada biskut biasa sbb daripada wheat.

saya pun mcm tu juga.. takda selera makan, muntah2 tu takla teruk sangat tapi rasa loya tu ada.. saya kerap makan buah-buahan & bubur.. skg dah 14minggu selera makan dah meningkat sedikit

saya hari² makan nasi dengan sup. tu je yang boleh buat saya ada selera dan makan banyak. 3bulan dah saya makan nasi dengan sup. yang lain tak berapa selera. bau pun dh loya

Hai sis, tu normal Dan jgn risau, makan je asalkan x muntah sampai pening2 atau masuk hospital utk pantau... sampai 2nd trimester insya-allah selera makan dtg balik

Sye pon xde selere tapi alhamdulillah dah masok 14w dah ade selere balik.. dulu saya makan buah dgn ratah ikan je .. nasi langsung x bole nak telan

nk bg ada selera awak kena try byk makanan bru kn jumpa bnda yg awak selera mkn , sbb tekak org lain x sama ,

saya makan buah dgn sup je. Yg lain mmg tak boleh telan.