Cara nak besarkan bayi dalam kandungan

Normal atau tidak, dah 27weeks baby still tak sampai 1kg dalam kandungan. Any tips untuk besarkan baby dalam kandungan? ##ingintahu #firstmom #pleasehelp

12 Các câu trả lời

Sy haritu siap refer kt pakar. Tp smua ok. Just minimum size baby msa 2nd trimester. Lepas tu, sy amalkan high protein diet. Telur fully cooked rebus memang ambik hari2 at least 2 biji. Skrg 37weeks, baby dh 3kg. Jaga nutrient intake.

1y trước

Nurse bgtau tak boleh makan telur sepatuh masak masa preggy. Kena rebus masak penuh

Kalau doktor kata normal, then it's normal for you. Nak naikkan berat baby. Kena ambil high protein diet (makan telur, ayam, ikan, daging), minum susu, yogurt. Elakkan fastfood/junkfood.

1y trước

Most welcome 😊

doctor ckp apa? berat baby kurang ka? mcm sy haritu masa 28w berat baby dlm 800g lebih ja. jangan risau perjalanan awak panjang lg berat baby boleh naik lagi. lagipon berat yg discan ni ada +-.

1y trước

kalau normal jgn risau okay. nnt baby boleh membesar lg dlm rahim awak. lagipon awak baru 27w. ada masa lg. jgn stress and just enjoy your moment. sy pon kecik ja. sekali 2nd baby keluar 3.52kg awak.

sy dlu masa 28week scan bby berat 820g je lpastu mnum susu HL dn makan makanan yg sihat je. scan pula masa 30week, alhamdulillah berat baby naik 1.2kg

Sy pom 27w..xsmpai 1kg lgi jgk... Besar baby tgk bdn ibu jga kot... Sy ad gdm.. Tp brt sy sllu naik😁terlebih pulak brt sy

Minum susu ibu mengandung dua kali sehari. Macam Similac Mum

1y trước

Awak jangan dgr ckp org bukanya awak minum 3 atau 4x sehari, kdg bukan effect susu effect makan minum kite sebenarnya. Kalau nak anak awak membesar ikut weeks minum ajee susu. Gdm ke tak ke kene terima kite mengandung mmg hormone tinggi. Saya pon gdm on diet tapi tak pernah lebih 7 ke 8 elok je minum.

kalau ikut carta ni masih okay lg . minum susu sis

1y trước

Saya aritu scan 9++ mcmtu. Bila reffer carta ni, alhamdulillah lega sikit saya. Thank you ya.

Normal je..banyakkan minum susu

Minum susu ibu mengandung.

Minum susu.. 2x sehari….