beranak di hosp swasta

Nk tyn klu beranak di hosp swasta perlu ke buat buku pink jgk?

4 Các câu trả lời

Tak perlu kalau kita berklinik d hosp swasta juga. Sebab hosp swasta pun akan ada buku rekod seperti buku pink, buku tu pun kalau ada emergency utk d refer ke hos. Kerajaan boleh d terima pakai. Melainkan jika kita hanya beranak d hosp swasta Dan beklinik d hosp/klinik kerajaan. Buku pink Kena buat.

klu puan checkup tiap2 bulan di klinik swasta mst dh buka buku pink di sna dh...so xprlu nk buka buku pink di klinik kerajaan dh...tp klu puan xprnah lg buka buku pink dmna2 klinik swasta or kerajaan, jd puan perlu buka buku pink dlu...nk bersalin dimna2 skalipun kna ad bku pink

Setahu saya tetap kene buat buku pink jgk sbb doktor akn refer situ dan utk sah kn warganegara

Terpulang..pndapat sy,better buat sbb kita ade regular check-up utk monitor keadaan mommy n baby..

5y trước

Ok terima kasih..