Ubat batuk

Hi, nk tnyee. Ubat batuk apa sesuai utk mengndung ya? Skrg dh 3bulan lebih. Ubat btuk woods ok tk ya? Utk selsema pula apa ya? Chlorpheniramine maleate 4g boleh tk? Mommies biasa makn ubat apa utk legakn batuk n selsema ni? #SeriusTanya #bantusharing

8 Các câu trả lời

hi, saya pernah influenza time preg , doc cakap mmg takde ubat batuk yg sesuai cuma boleh makan strepsil je utk bagi lega sikit, ubat selsema pun sama sbb ubat tu boleh menyebabkan mengatuk takot effect pada baby

Sy tak mkn apa2 ubat selain syrup kurma , gatal tekak nk batuk tu sy bau minyak aromaterapi cengkih & sapu kat hidung & dada.. tak lama dlm 2@3 hari elok sndiri

sy tgh batuk teruk skng.. xberani nk amik ubat lain.. sy ke ppum doktor bagi ubat ni utk batuk

Baik awk tnya Dr atau pakar farmasi apa yg sesuai utk ibu pregnant..risau tkut ada yg xsesuai

Pharmacist dekat KK bagi saya yang ni, dia kata sekali dgn ubat selsema dah

Saya batuk sekarang tanya pharmacist dia bagi Prospan

3mo trước

baikkk terima kasihhh awk✨️

ubat ni utk selsema dan hidung tersumbat

panadol ni utk demam