Asam folat

Nk tnye klau hb cantik tk semestinya cukup asam folat ke? Jngn kecam sy tkde pengalaman dan sy mmng btl2 tk tau 😊 terima kasih

1 Trả lời

Apa tu asam folat? Folic acid ke sis? HB takde kaitan dengan folic acid. Folic acid consume utk elak kecacatan neural tube defect dekat baby. HB Kena consume iron pil macam iberet/ maltofer/ obimin. Nak naikkan HB, makan makanan yg tinggi zat besi. Bayam, jambu batu dll. Boleh google