Keputihan ketika hamil

Nk tnya. Sy dh 6week,keputihan smkin bnyk, klu dia kuar tu rasa mcm darah period. Kdg2 smpai bau bisuk. Normal ke?

2 Các câu trả lời

Normal keputihan keluar banyak semasa hamil sebab hormon. Yg tak normal, keputihan disertai dgn warna brownish, greenish, berdarah, gatal, busuk dan sakit di bahagian perut. untuk situasi puan, baik jumpa doktor.

3y trước

Tengok kepada pemeriksaan doktor. Mcm saya, kali pertama brownish shj tanpa simptom lain, saya ke PAC, doc periksa faraj saya tiada bleeding, tp keputihan banyak, doktor ambil sample keputihan, result: tiada jangkitan. Doc bg vaginal tablet. tapi saya slh cara guna 🤭😅 2nd - ke KK. greenish tanpa simptom lain, doc tak cek sbb tiada simptom lain. Doc nasihatkan saya proper hygiene, rendam faraj dgn air garam 1 ke 2 minit gitu.

better cek ke doktor