Salah Kah???

Nk tnya salah ke sye truskan pregnant walaupun x nikah and ayah baby nk bertnggungjwab.. Sya hnya bgi thu mak tp mak ckp dh besar bru bgi thu knpe xbgi thu awal2 bley cri jln? sye sedih sgt dgn mak tp pasangan sye mmg jaga sye skang lpas bersalin n pantang kami nikah. EDD 9Nov19... Doakn sye mummy smua buntu sgt2 skang

50 Các câu trả lời

Maaf, salah is salah. Adik bertaubat, apa2 pun mak ayah kita cakap, mereka tetap mak ayah kita. Besarkan, beri pelajaran terbaik utk kita.. mak ayah awk mungkin kecewa dgn awk. Jalan terbaik, mohon keampunan Allah, mak ayah awk. Syurga awk masih dibawah kaki mak.

Alhamdulilah sis masih sayangkan baby walaupun luar nikah.kalau org lain mungkin dah buang..mudahan segala urusan sis dipermudahkan..anak luar nikah xbersalah. Dan sis Pon xbersalah.semua manusia Ada silap Dan dosa. Bykkan berdoa moga semua urusan diprmudahkan

Bgi tau d awal2 nie sis, mkin smbyi mkin mereka akn stress.. klau x nak bby tu bgi dgn yg memerlukan . @ mnta bntuan pusat perlindungan .insyallah ..Allah permudahkn sgal urusan sis.. smga sis kuat, jgn sesekali membelakangkan klrga..merekalh tulang blkg kita .

5y trước

Mmg sye dh bgi thu mak n adik jee buat mse nie.. Ayah xthu sbb ayah ngn mak dh cerai sye mmg duduk sendiri sjak abis skolah.. Lgi pown ayah xsihat.. Cuma sye stress mak xabis2 suh sye bgi org.. Sye dh ckp sye nk jga baby nie n lpas pntang nnty sye akn nikah gak ngn ayah baby..

sya pun senasib dgn awak.. due date 22/11/19.. ayah kpd baby sya nak bertanggjawab cuma sya tak berani lagi nak bgtahu parent sya.. plan bln1 baru nak nikah.. lepas nikah baru nak bgtahu parent.. tpi sya risau baby nnti tak blh kluar hospital klau takde waris

5y trước

adik beradik pun tak blh ke jdi waris.. klau blh sya taknak mak ayah sya tau dlu

Tak salah pn. Same situation dgn sy 8tahun lepas. Pregnant diluar pernikahan dan si ayah kpd ank tu ingin bertanggungjwb. Alhamdulillah mule2 berat utk org tua sy utk terima lps je bby lahir rmai yg syg kt bby tu. Skrg ni ank sy dh umur 8tahun

Ujian Allah jg tu.. bertaubat atas kesilapan. Allah maha pengampu. Adik lakukan perkara yg betui.. jika anak itu menganggu kehidupan dikemudian hari serah kpd badan kebajikan . Alhamdulillah pasangan bole bertanggungjawab. Stay strong dear.

Tindakan yg betul sis..mcm kawan sy..lps pantang terus nikah..alhamdulillah.even ada yg pandang serong..takpe sis bertaubat selagi boleh..allah maha pengampun..jgn rasa down.sb ni ujian awk..inshallah..allah permudahkan jalan awk..

5y trước

Welcome mummy.

Salah tetap salah. Apa2pun lepas bersalin & lepas menikah make sure mental & physical totally ready utk masa akan datang. Dekatkan diri dgn Allah banyakkan ilmu agama insyaAllah everything will be fine for you and baby in future

awak sama macam saya tp sya tk bg tw mak saya lagi sebb saya takut gilaaaa😭and tk tw nk jujur mcm mana😭now kandungan saya dag 15week n tk bukak buku pink lagi sebb saya tk tw nk buat macam mana em😭

4y trước

Sama dengan saya saya dh 9weeks family tk thu lagi boleh saya tahu akk dok mana sbb kita buat buku dkt klinik swasta area johor kalau akk stay johor gak boleh la tanya klinik mne saya buat .

Tahniah sis..smg allah pmudahkan urusan sis...waktu bslin nnti..yg penting jga la amanah allah..tu...n didikla mjd anak yg baik...inshaallah..apa2 pon..take care..