Tidur sendiri tanpa buai

Hi. Nk tnya mcm mana nk tidurkan bby tanpa buai. Anak saya sebulan lebih. Ssh sgt nk tdo dkt tilam dia. Even dia kenyang. Bila kita letak dlm 5 minit dh terjga. Dh tepuk2 pon still tknk tdo balik. Tgk anak org lain elok je tidur dkt bawah. Rasa mcm gagal pulak 😌

5 Các câu trả lời

Jangan rasa gagal . Biasa la baby pun ada musim dia . Bisik dekat telinga , pesan dekat baby . “Sayang tidur la atas tilam boleh mama tengokkan , boleh peluk , nanti nakgi travel naik kereta takda buaian , kitakan nak jalan2 ” lebih kurang mcm tula . Baby saya cukup 2 bulan angin nak naik buaian . Sebelum ni elok tidur bawah , kdg atas bouncer . Masa saya angkat nak letak atas tilam , saya bisik laa cakap baik2 . Kdg suami pun pesan bila dia jaga anak so kalau kami letak bawah tak menangis , elok tidur . Kdg waktu dia jaga kami sembang dgn dia pasal buaian . Tak elok tidur lama atas tu la apa . Baby faham la kut , kdg tak letak atas buaian tu dia sendiri tertidur atas tilam tu . Banyakkan sembang dan pesan pada baby dr awal dia lahir .

2y trước

Baik sis insyaAllah saya cuba byk borak dgn dia pasal buai..terima kasih sis selalu menjwab soalan2 mommy. Semoga dipermudahkan urusan 🤍

Kita terbalik pula sis. Anak sy pula terjaga kalau masukkan dalam buaian. 🤣 Lenguh juga tangan asyik berayun.. Last2 mengalah letak kat atas katil. Sbb anak sy nie senang terkejut tu yg takut sangat tu.. Lagi2 susah nak bedung dia nie..mmg meronta habis... Xpa sis.. U can do it... Kalau nak anak tido kat katil.. Tips dia tunggu dia betul2 lena.. Bru sis letak ya atau terpaksa la sis ayun manual pakai tangan..kalau sy ayun cara duduk d tepi katil... Haa.. Dh lenaaa sgt tu baru letak slow2.

2y trước

Betul. Anak saya senang terkejut. Masih bedungkn dia kalai x tdo mmg 5 minit aje lah. Selalu sis ambik masa berapa lama utk dia betul2 lena. Sbb kdg saya rasa dia dh lena. Pastu letak kejap. Terus bulat mata dia. Haih nk bawak jalan pn ssh sbb kesian dia penat tp tk nk tdo

jgn stress mommy. train je dia pelan2 sleep dekat bed dia..kalau leh jgn pakai buai semasa nak train dia sleep sendiri...nnt dia jadi habit. mula mula ni mmg mencabar skit sebab terbiasa ngan buai kan..takpe slowly train..kalau dia terjaga or nangis try lagi...or bila dia Dah deep sleep try letak Di Tilam nye..deep sleep 😴

Hai mommy. Cuba banyak kali, mommy. Saya pun sebulan tu cuba kejap tidur buai tapi malam biar tidur di katil. Kadang tidurkan di buai dia sendiri taknak. Kena practice banyak kali lama² okay. Selalu nya mula² dia nak kita tidur sebelah dengan dia. Kalau takda mula lah melalak

2y trước

Kalau malm mcm tkde mslh sgt.letak buai kejap. Pastu agkt letak tilam, kalau terjga bg susu tepuk2 dah tdo balik ulang smpai pg tanpa buai.cuma kalau siang dia jd agk sukar. Tp insyaAllah saya cuba tips sis bg. Terima kasih. Sis berkongsi 🤍

Ah sama kak. Xyh rasa gagal. Tp kenkdg tu stres jgk..

2y trước

Cuba tidurkan dia meniarap kak