Ankat barang

Nk tnya klau dh pregnant trimster2 blh ke buat krja rmh mcm ankat raga baju ankat brg2 yg x lebih dr 3kg. Blh ke?

5 Các câu trả lời

bergantung pada kekuatan pintu rahim awk. klau kuat,buat la apa pun kandungan tetap okey. klau tak kuat or tak mampu tampung jd agak bahaya la jgak sbb bila angkat brg berat , akan ada tekanan pd perut. tak salah beringat, awl2 jgn tunjuk hero depan husband.nanti awk btul2 tak larat dia akn mula persoal.

kalau takda masalah bleeding, placenta previa ke apa in syaa Allah ok je. saya hari² dukung anak 12kg dgn 8kg lebih si kakak. sekarang 20w. kandungan sebelum ni pun sama. main dgn anak mmg tak dapat elak la kan. tapi kalau house chores tu minta² la tolong husband sama.

kalau larat, angkat je.. tapi masa mengandung bukan masa untuk gagahkan badan sangat. buat yg termampu je.. kalau ada suami kat rumah,minta suami yg angkat barang berat2.. kalau dia terbiasa tengok kita buat sendiri semua kerja nt dia biar je kita buat kerja sorang2

Ikut org kot, saya pregnant now 2nd tri. Dok dukung anak sedara dlm 8kg, so far ok je xde penah rs sakit perut/bleeding 😁

sy 2nd trimester gak.. dukung anak 14kg... rsa xboleh gagah mmng sy xpksa diri