1st time kne buat bsp

Nk tny sy 1st time kne buat bsp..kalau bacaan semua normal adakah seterusnya akan kena buat bsp jugak?

18 Các câu trả lời

Saya masuk 5 months nampak. Doc pun tegur tak nampak perut masa 4 months. Tapi kalau ikut berat, baby normal membesar ikut umur kandungan. Tu lagi penting dari nampak perut atau tak. Yg penting kesihatan baby

Ya sis..sy ni dri week 14 now dah 34w still bsp even result ta pernah merah..repeat dua mnggu sekali..smpai lah baby keluar..sbb ad gdm kan..

Sekali da sngkut gdm, bsp akn trus buat smpai bersalin...lepas 6 weeks brsalin knr mnum air gula lg utk detect ibu msih ade kncing mnis atau tak

Ya mcm sy dh 35week.. nnt 36week kena repeat bsp lagi😪 sy gdm diet control.. bertabahlah.. walaupun sangkut sekali ja time minum gula😫

Saya repeat once a month. Even ok je semua result. Harap yg last ni x sempat 🤣 nk beranak cepat sikit.

Kena jgk.... Tp depend pd doc...ade yg sbulan skali..adr yg 2 mggu skali ade yg smggu skali..

Ya sis, kena repeat smpi bersalin setiap 2mgu kalau bacaan normal. Sama mcm saya ☺️

base on doc plan..biasa nya klu rsult normal, doc akn suruh rpeat dlm masa dua minggu lagi ..

5y trước

biasanya doc akn monitor smpai bersalin ..

Bacaan okpon nurse akan suruh buat jgk 2 mggu sekali sis

sy bsp sbln skli..sngkut gdm msa mnum air gula 13w..skrg dh 31w